Aquest dimecres es posa en marxa Ràdio Amèrica Barcelona, una emissora online basada en la capital catalana però amb continguts generats en diverses ciutats americanes. RAB Ràdio s’estrena a les 12 h amb una entrevista al conseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch.

RAB Ràdio s’adreça als més de 150.000 catalans viuen a Amèrica, on es calcula que hi ha més de mig milió de fills i nets i besnets de catalans. La voluntat és “apropar aquests catalans de la diàspora a la llengua, la cultura i l’actualitat del país”, explica Germà Capdevila, editor de la Revista Esguard i un dels impulsors de la iniciativa, juntament amb membres de diverses entitats catalanes d’Amèrica. “Ens dirigim als membres dels casals catalans d’Amèrica, però sobretot als descendents de catalans que potser no mantenen el contacte però s’estimen la música catalana i el Barça”, afegeix Capdevila.

L’emissora emetrà les 24 hores a rab.cat; compta amb una aplicació pròpia per a dispositius mòbils; una skill d’Alexa, i accés a través de plataformes de ràdio online com Simple Radio o TuneIn.

La nova ràdio té els estudis centrals al carrer Sant Pere Mitjà de Barcelona, i compta amb estudis a Montevideo, Buenos Aires, Santiago de Xile, Quito i Ciutat de Mèxic.

Programació

Per superar les dificultats de la diferència horària entre Barcelona i les diferents capitals americanes, RAB Ràdio oferirà una programació musical farcida de píndoles breus de temàtica cultural, social i esportiva, amb un èmfasi especial en la música catalana i el Barça.

A banda d’aquestes píndoles, emetrà alguns programes de format tradicional, alguns d’ells produïts a Barcelona, com Catalunya sardanista o Les converses de l’Esguard. També incorporarà programes produïts per diverses entitats catalanes d’Amèrica, com La hora catalana, que s’emet a Buenos Aires des de 1928.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram