La graella de TV3 s’ha vist afectada els últims dies per les mesures de confinament a causa del coronavirus. Els esforços estan centrats en l’actualitat sobre la crisi sanitària, amb dos equips “a casa” reservats per a programes informatius especials, i l’aposta per mantenir espais de prime time com Polònia o APM?

El cap de programes i continguts de TV3, Sígfrid Gras, assegura que estan buscant “solucions imaginatives” per poder reforçar els informatius i alhora oferir continguts d’entreteniment, en un moment en què han hagut d’aturar algunes produccions. “Estem molt centrats en salvar el dia a dia, però això ens provocarà greus problemes al prime time d’aquí uns tres mesos”, ha admès en declaracions a l’ACN.

Els rodatges de programes com Els meus pares, El cotxe o Quan arribin els marcians s’han hagut de “paralitzar” perquè TV3 “està concentrant els esforços” en els espais d’actualitat. “Hem de treure línies, ens fa falta gent, des de càmeres, redactors o guionistes per poder donar cobertura als programes d’actualitat”, assenyala Sígfrid Gras.

La franja de prime time actualment està coberta, ja que programes com Crims o Sense ficció ja estan produïts, i d’altres com Polònia, APM? i Zona zàping estan buscant “solucions imaginatives” per poder fer-se. Així doncs, ara per ara “no es notarà gaire” la falta de continguts, però d’aquí uns tres mesos “no arribaran” programes que s’haurien d’haver produït durant aquestes setmanes.

“Hi haurà una afectació molt greu que notarem”, recalca Gras. També s’ha hagut d’aturar el rodatge de la sèrie de sobretaula Com si fos ahir, així com la nova temporada de la producció externa del concurs-reality Persona infiltrada, que s’havia d’estrenar a l’abril.

La incertesa econòmica del moment ha fet també que es paralitzin les firmes de noves temporades de programes com Joc de cartes o El foraster. “No sabem ni quins diners tenim, ni si tindrem diners per firmar-ho”, diu el cap de programes i continguts de TV3. Aquesta situació comportarà que el concurs presentat per Marc Ribas no pugui estrenar temporada a l’estiu, tal i com estava previst.

Una de les novetats per al prime time dels propers mesos és Tabús, l’adaptació d’un programa amb molt d’èxit a la televisió pública belga que gairebé ha finalitzat la producció. Presentat per l’actor David Verdaguer, l’espai dona visibilitat en un format d’entreteniment a persones que tenen alguna discapacitat física, invidents o amb malalties terminals. També hi ha en cartera la segona temporada de Les de l’hoquei, que s’estrenarà el 30 de març.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram