La 12a edició de la Catosfera, el cicle de debats i xerrades sobre comunicació i internet, tindrà lloc del 5 al 7 de novembre a l’Auditori Josep Irla de Girona amb un format híbrid que permetrà seguir totes les sessions en línia. Enguany el programa posarà el focus en àmbits com el tractament de l’actualitat en clau d’humor i l’ús d’aquest registre a les xarxes socials, els youtubers en defensa del català a la xarxa, el SEO o l’impacte del coronavirus en el periodisme.

“Aquesta edició hem volgut tenir un cartell potent i fort que ens permeti estar informats de com està l’actualitat en l’àmbit dels mitjans i la tecnologia en clau catalana. Volem que les jornades siguin un punt de trobada de la internet catalana, que aquest any serà més virtual que mai, però continuarà sent trobada”, explicava dimarts en la presentació de la Catosfera el seu director, Joan Camp.

“Amb la pandèmia les noves tecnologies s’han fet més presents que mai en el nostre dia a dia. A Girona tenim clar que hem de pujar en aquest tren, i que hem d’entrar en la quarta revolució industrial, que serà la digital i tecnològica”, assenyalava Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, ciutat que ja porta sis anys com a seu de la Catosfera.

El cicle arrencarà el dijous 5 de novembre amb una sessió dedicada al Canal Malaia, la xarxa de joves que fan infoentreteniment en català a YouTube i Instagram. Amb el títol de Canal Malaia. Youtubers per la difusió del català a la xarxa (18.30 h), Juliana Canet, Bru Esteve, Clàudia Rius i Arnau Rius reflexionaran sobre la generació i la qualitat dels continguts en català a les xarxes socials.

L’endemà 6 de novembre tindrà lloc la taula rodona Informar des de l’humor. Els límits de l’humor a la xarxa (18.30 h), amb la participació del guionista i escriptor Jair Domínguez, copresentador de l’Està passant; la periodista i humorista Ana Polo; la guionista Júlia Cot, de Polònia, i el director de la revista El Jueves, Guille Martínez-Vela.

La 12a Catosfera la tancarà dissabte la taula Periodisme en temps de Covid-19 (18.30 h), amb Xavier Graset, director i presentador del programa Més 324; Francesc Canosa, director del magazín La Mira; Nausícaa Hernández, periodista de Televisió de Girona, i Roger Tugas, periodista de NacióDigital, que reflexionaran sobre els impactes de la pandèmia en l’exercici i l’agenda setting del periodisme.

A més, també hi haurà sessions més enfocades a les tecnologies: Potenciar la marca puntCAT (divendres, 12 h), i el SEO Day (dissabte, 9 h), amb xerrades sobre diferents estratègies de posicionament web en català.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram