Foto: Estefania Escolà / ACN

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Manresa va jutjar dijous un membre de la ultradreta per presumptament haver amenaçat el director de NacióManresa, Pere Fontanals, i un membre dels CDR, Abel Aguilar. L’acusat, veí de Terrassa, hauria penjat al seu perfil de Facebook l’octubre de 2018 una fotografia de les víctimes sota la paraula ‘wanted’ i les seves dades personals, que es va compartir en altres grups d’ideologia similar.

La Fiscalia l’acusa de dos delictes d’amenaces lleus i demana per a cadascun d’ells dos mesos de multa, amb una quota diària de sis euros; en total, 720 euros. El cas ha quedat vist per a sentència.

Pere Fontanals va explicar durant el judici que, arran de la publicació de la seva fotografia, va rebre trucades insultant-lo i amenaçant-lo, i que quan anava a cobrir manifestacions convocades per la ultradreta havia de sentir càntics com “Fontanals muérete” o veure pancartes contra ell.

El periodista va reconèixer davant la jutgessa que, quan sortia al carrer i en l’exercici de la seva feina se sentia “molt coaccionat” i “amenaçat”. “Vaig arribar a demanar que m’acompanyessin al cotxe per no anar sol al vespre”, va explicar. “Sents indefensió, perquè algú que no coneixes pot acostar-se i clavar-te un cop de puny”, va afegir.

L’acusat ho nega

Per la seva part, l’acusat va negar que ell fes els cartells. “Només els vaig compartir”, va afirmar, tot afegint que “en la informàtica sóc un analfabet”. La seva defensa va voler treure ferro a l’assumpte assegurant que “només són publicacions de mal gust”, i va demanar l’absolució del seu client perquè segons ell no està provada l’autoria dels cartells.

Més de mig miler de suports

L’associació Bages pels Drets Civils ha elaborat un manifest en solidaritat amb Pere Fontanals i de condemna de qualsevol amenaça destinada a intimidar periodistes i a limitar el dret d’informació. El document supera el mig miler d’adhesions d’entitats i de periodistes d’arreu de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram