La direcció d’Unidad Editorial ha decidit prescindir d’Ernesto Sáenz de Buruaga i nomenarà Eduardo Inda com a nou director de Veo 7. El periodista va entrar a El Mundo a 1994, i del 2002 a 2007 va ser director d’El Día de Baleares fins que el juny del 2007 va ser nomenat director de Marca.

Cal recordar que la seva etapa a les Illes no va passar desapercebuda, entre d’altres, gràcies a l’apassionada defensa que va fer de la legalitat d’una piscina construïda en terreny públic pel seu cap, Pedro J. Ramírez, i també pels seus constants atacs a l’ús del català a les Balears. No menys polèmica ha estat la seva etapa al capdavant del diari esportiu, liderant nombroses campanyes mediàtiques contra el FC Barcelona.

La sortida de Buruaga de Veo 7 feia setmanes que es remorejava per la baixada d’audiència des de la seva arribada fa sis mesos (va arribar amb un 0,8% de share i ara ja rondava el 0,7). De fet, fa uns deu dies alguns mitjans ja van anunciar el seu cessament, tot i que Unidad Editorial ho va negar dimecres passat.

Finalment, Buruaga continuarà com a assessor al conseller delegat d’Unidad Editorial en matèria audiovisual i com a director i conductor del programa La vuelta al mundo de los lunes, de Veo 7. La seva mà dreta, Rafel Ortega, continuarà com a subdirector de la cadena.

Per substituir el director de Marca, Unidad Editorial s’ha fixat en Óscar Campillo, fins ara director de Radio y Televisión de Castilla y León, càrrec als que va accedir fa dos anys provinent de la direcció d’El Mundo en aquella comunitat autònoma.

Els nomenaments d’Inda i Campillo s’aprovaran en la reunió del proper consell d’administració d’Unidad Editorial, i seran efectius en les properes setmanes, segons va anunciar el grup de comunicació aquest cap de setmana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram