3Cat i el Departament d’Educació han posat en marxa SuperCampus, una plataforma de continguts educatius en català vinculats al currículum escolar. Es tracta d’una eina d’aprenentatge amb el segell del SX3 i l’aval pedagògic d’un equip de docents.

El projecte està plantejat per proporcionar als mestres una plataforma fàcil d’utilitzar, universal, segura i gratuïta on cercar vídeos que serveixin de detonant per a situacions a l’aula. L’aspiració és que el SuperCampus esdevingui una eina de referència en el suport de l’estudi a casa per a famílies i alumnes.

Així doncs, l’objectiu és que els nens i nenes puguin complementar la seva formació amb material audiovisual dins l’univers de continguts del SX3, impulsant les llengües catalana i l’aranesa, i amb subtítols per atendre la diversitat funcional.

“Una plataforma essencial en un univers digital”

“Estem molt satisfets de la feina colze a colze entre el món docent i l’audiovisual per posar en marxa aquest SuperCampus”, ha assenyalat en la presentació la presidenta la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà, qui ha destacat la vocació de servei públic de la plataforma, que es vol convertir en un referent per a tota la comunitat educativa.

Romà ha defensat que SuperCampus és “una plataforma essencial en un univers digital que necessita continguts de qualitat i de confiança, en català, per als mestres, les famílies, i sobretot els nens i nenes. Una eina d’aprenentatge per a totes les etapes educatives per continuar aprenent des de d’escola i des de casa”.

450 continguts

La plataforma arrenca amb 450 continguts disponibles, dels quals 70 són nous vídeos, 125 són capítols de pòdcast de nova producció, i 250 són vídeos de continguts preexistents. En aquesta primera fase s’han creat continguts nous en les àrees de matemàtiques, història, art i canvi climàtic.

A partir de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, es posaran a disposició nous continguts en els àmbits de la llengua i literatura catalanes, literatura universal, música (compositors i fonaments teòrics), matemàtiques per a primària i secundària, geografia bàsica, química, i biologia.

La producció dels nous vídeos es va dur a terme a partir d’una consulta a la junta de direccions de centres educatius de Catalunya, que va prioritzar els àmbits curriculars, i gràcies a una crida de projectes engegada per la CCMA, on van participar productores i editorials educatives.

A banda dels nous continguts, el SuperCampus n’ofereix d’altres ja existents de l’entorn SX3 i 3Cat. Tots ells estan organitzats per àmbits temàtics i per etapa educativa.

SuperCampus neix dins el SX3, com un espai d’aprenentatge amb la voluntat de cobrir totes les finestres. A més de l’entorn SX3.cat, també serà un nou vertical de temàtica educativa de la plataforma 3Cat. Tots els continguts es podran consultar a les xarxes socials del SX3, especialment a YouTube i en plataformes d’àudio com Spotify.

El Govern i 3Cat impulsen una plataforma de continguts educatius en català
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram