L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal distingirà el periodista Antoni Bassas i Onieva amb la tercera edició del Premi d’Honor de l’ACPC. Així ho ha desvetllar el president de l’ACPC, Francesc Fàbregas, durant l’acte de presentació de la Festa dels Premis Premsa Comarcal, que ha tingut lloc aquest dimecres a l’Espai Línia de Barcelona, i en el qual ha col·laborat Comunicació 21.

“Premiem Bassas per la seva trajectòria impecable, perquè sempre ha cregut en la premsa comarcal i per ser un referent del periodisme a casa nostra”, ha assegurat Fàbregas. “En un moment en què el periodisme està en entredit, té molt valor premiar un periodista com Bassas que dignifica la nostra professió”, ha reblat.

Bassas rebrà la distinció durant la Festa dels Premis Premsa Comarcal que tindrà lloc el pròxim divendres 31 de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). En les dues anteriors del Premi d’Honor van ser distingits Ramon Besa i Rosa Maria Calaf.

Bassas rebrà la distinció en la Festa dels Premis Premsa Comarcal al CCCB

Antoni Bassas i Onieva (Barcelona, 1961) és periodista i actualment és membre de l’equip directiu del diari Ara. Llicenciat en Ciències de la Informació a la UAB, va iniciar-se a Ràdio Joventut. A Catalunya Ràdio, va formar part de Futbol en català, dirigit per Joaquim Maria Puyal, i va presentar i dirigir El matí de Catalunya Ràdio. A televisió, va presentar Tres pics i repicó i Aquest any, cent!, i va ser guionista d’El joc del segle. També va ser corresponsal de TV3 als Estats Units.

Durant la seva trajectòria professional, ha rebut una munió de premis, els més rellevants van ser l’Ondas (1997) per la versió radiofònica d’Alguna pregunta més, i el Premi Nacional de Periodisme (2001). Ha publicat dos llibres, A un pam de la glòria (1992) i Bon dia, són les vuit! (2018).

Francesc Florensa, Francesc Fàbregas, Ferran Perdrix i Estel Huguet, de la junta de l’ACPC [foto: Joanna Chichelnitzky].

Una festa de “reconeixement” a les publicacions

La Festa dels Premis Premsa Comarcal de l’ACPC vol ser “un reconeixement” a les publicacions que agrupa la premsa comarcal del país i “que serveixi per donar-los visibilitat i posar en relleu la seva tasca”, segons ha assegurat el president de l’ACPC, Francesc Fàbregas.

“Som la premsa que tenim menys ajuts i menys reconeixements i, en canvi, no parem de créixer com demostra l’estudi d’audiència que hem fet públic. Ens diuen que som una premsa de segona i som líders a les nostres comarques”, ha etzibat Fàbregas.

La gala, presentada per la periodista Candela Figueras, comptarà amb les actuacions dels Figa Flawas i del mag Jordi Caps. Durant la gala, l’ACPC atorgarà diversos guardons: el Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat, els Premis a les millors portades i publicació digital de l’any, el Premi Premsa Comarcal de fotografia periodística, i el Premi d’Honor de la Premsa Comarcal.

Florensa i Fàbregas, durant la presentació [foto: Joanna Chichelnitzky].

També s’ha presentat el llibre Commemoració dels 40 anys: recopilació dels actes de l’aniversari de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, elaborat per Juan Pablo Torrents-Faura i editat per l’ACPC. Un exemplar de 150 pàgines que, segons el vicepresident de l’ACPC, Francesc Florensa, “posa en valor la trajectòria de quatre dècades de la premsa comarcal del país”.

Durant la presentació també s’han fet públiques les dades del darrer estudi d’audiència de la Premsa Comarcal.

La premsa comarcal registra 721.000 lectors diaris
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram