Desdelsofà.cat, ha publicat el llibre El català a la carta. Què són i quin impacte té el català a les plataformes de vídeo, escrit per Àlex de la Guia, creador del portal que informa sobre els continguts en català i aranès de les plataformes de vídeo sota comanda.

Què són les plataformes d’estríming? Quines donen servei a l’Estat espanyol? Com tracten el català? Sempre l’han tractat igual? On es poden veure pel·lícules i sèries en català? Aquestes i d’altres són les preguntes que es responen en el llibre.

El català a la carta també explica com va arribar la indústria del cinema a Catalunya, l’inici del doblatge en català, la història i creixement de les principals plataformes, i l’evolució de la presència del català a les plataformes de vídeo sota comanda.

El llibre compta amb pròlegs de Miquel de @DoblatgeCatalà i Cristina Villà i Font, directora d’innovació, recerca i estratègia digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Àlex de la Guia presentarà El català a la carta en diverses poblacions d’arreu del país. Les primeres presentacions programades, són: Fira del Llibre Ebrenc, Móra d’Ebre (25 de maig); Espai Cívic La Rosaleda, Girona (26); Llibreria Ona, Barcelona (27); Llibreria El Soterrani, Tarragona (28); Llibreria Caselles, Lleida (29), i Llibreria Viladrich, Tortosa (31 de maig).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram