Monzó ha decidit “penjar les botes de l’articulisme” [foto: ACN].

L’escriptor i periodista Quim Monzó ha deixat l’articulisme en premsa després de 50 anys. Ho va anunciar diumenge en una entrevista a La Vanguardia.

“És veritat que podria continuar fent articles, evidentment, però em cansa, m’avorreix, perquè els temes són sempre els mateixos. Al llarg de les dècades es van repetint”, argumentava en l’entrevista a la capçalera on ha escrit durant gairebé 40 anys. “Els noms d’actualitat són uns altres, però en el fons els fets i els debats són els mateixos”, reblava.

Quim Monzó va iniciar la seva col·laboració amb La Vanguardia el 1985, i a partir de 1996 va començar a escriure una columna diària amb la secció La nòria. El 2020, amb la pandèmia, Monzó es va aturar tres mesos per depressió. A la tornada, va baixar el ritme amb la publicació de dos articles a la setmana. Abans del diari de Godó, també havia escrit a Tele/eXpres, Avui i El Periódico.

L’escriptor i periodista va decidir “penjar les botes de l’articulisme” aquest agost, tot i que no descarta tornar a la narrativa. La seva darrera columna es va publicar el 13 de juliols, amb el títol Com saber si ja ets vell, dedicada a Joe Biden, on destacava el valor de saber retirar-se a temps.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram