Foto: Quim Miró

Aquest setembre, el periodista Josep Lluís Micó s’ha incorporat a Regió7 com a nou director amb la missió d’aprofundir en l’evolució digital del diari tot conservant els valors del seu periodisme local.

Micó relleva Marc Marcè, qui ha dirigit Regió7 durant 18 anys, i que es mantindrà com a membre de l’equip de la capçalera, on continuarà com a membre del consell assessor i elaborant continguts periodístics i articles d’opinió.

En la nova etapa, Micó també té l’encàrrec de crear una redacció compartida en català de Prensa Ibérica per dotar de continguts periodístics els mitjans del grup: El Periódico, Regió7, Diari de Girona i el setmanari Empordà. L’objectiu és consolidar el pes d’aquestes capçaleres en els respectius mercats i el de Prensa Ibérica en el conjunt de Catalunya.

Trajectòria

Josep Lluís Micó és doctor per la Universitat Politècnica de València i catedràtic de Periodisme a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, on va ser degà entre febrer de 2022 i abril de 2024.

Especialista en periodisme digital, Micó té una llarga vinculació amb Prensa Ibérica. Va iniciar la seva carrera periodística a Levante-EMV el 1997 i va ser cap de societat del Diari de Girona, on ha col·laborat com a columnista durant molts anys. També va ser coordinador del canal de tecnologia de LaVanguardia.com i managing editor del canal 080 TV.

Micó forma part del grup de recerca STReaM (Society, Technology, Religion and Media) des de la seva creació, des d’on ha liderat projectes d’investigació i ha participat en iniciatives d’innovació amb empreses com Google o Facebook. A més, ha exercit d’analista de tecnologia en mitjans i grups com La Vanguardia, RNE-Ràdio 4 o Prensa Ibérica. També ha estat membre del comitè d’experts de RTVE i conseller de l’ACN.

Abans de degà, a la Blanquerna va ser vicedegà acadèmic de Professorat i Qualitat de la Facultat, director del grau en Periodisme, del màster universitari en Periodisme Avançat i Reporterisme Blanquerna-Grupo Godó, i del màster en Comunicació de Moda 080 Barcelona Fashion, entre altres funcions.

Autor i editor d’una vintena de llibres, Josep Lluís Micó ha obtingut diversos premis i reconeixements sobre periodisme i investigació. Aquest any ha estat escollit per dirigir el grup de periodisme i nous mitjans de l’Associació Espanyola d’Investigació de la Comunicació (AE-IC).

Marc Marcè: “Regió7 ha arribat lluny perquè ha estat ambiciós, mai s’ha conformat”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram