Arrenca la nova programació de 3Cat, TV3 i CatRàdio [foto: Maria Cerezuela].

3Cat ha presentat la temporada del nou curs, uns mesos en què arribaran nous programes a la plataforma, la televisió i la ràdio públiques, i en què l’objectiu és enfortir la relació entre els espectadors i la plataforma, la qual aviat sumarà un any. Al plató 1 de Sant Joan Despí, les cares d’aquest curs han ofert algunes pinzellades dels nous continguts en un acte conduït per Marina Romero.

En l’apartat de novetats, a partir del 12 de setembre arribarà La selva, presentat per Xavier Grasset, i que tindrà una durada de 90 minuts en la franja de la tarda. També s’estrenarà el concurs musical Zenit, presentat per Miki Núñez, i el qual s’emetrà els divendres a la nit, ocupant el buit que deixa Eufòria, i el retorn dels Òscars (Òscar Andreu i Òscar Dalmau) amb l’espai Tot torna, un repàs a les últimes quatre dècades que aprofitarà l’arxiu de TV3 per aportar documents originals. I de nou en l’apartat musical, el programa El nou clam, dirigit pel cantant de Mishima, David Carabén, triarà el nou himne del FC Barcelona.

Xavier Grasset presentarà el nou magazín de tarda [foto: Maria Cerezuela].

Dins l’ambició per abraçar els nous hàbits de consum i uns continguts, més que mai, a la carta, la fita és construir un univers de propostes de qualitat, en català i que puguin reproduir-se en els canals tradicionals i en la plataforma. En aquest sentit, la presidenta de 3Cat, Rosa Romà, ha assegurat que el nou curs comença amb “ambició, exigència i molt entusiasme” als platós i estudis del Baix Llobregat.

Alhora, ha recordat que s’ha fet el primer pas per “adaptar tots els nostres continguts als nous hàbits de consum i per això presentem, de manera conjunta, les novetats de tots els formats”. Aquesta unió, ha admès, respon a la vocació de “posar els continguts al centre de l’oferta”.

El director de TV3, Sigfrid Gras, ha reivindicat el lideratge de la televisió pública des de fa 14 anys, i ha recordat que la plataforma 3Cat “no ha vingut a matar TV3 ni CatRàdio, sinó que ens ha donat el futur”.

Sigfrid Gras, Marina Romero, Jordi Borda i Cristina Villà [foto: Maria Cerezuela].

Amb els informatius com a pal de paller, CatRàdio seguirà aposant-hi, donant una hora més al Catalunya nit de Manel Alías  i enfortint El matí de Catalunya Ràdio i El suplement, amb Ricard Ustrell i Roger Escapa al capdavant, respectivament. El búnquer s’emetrà de 13 a 14 h, Les dones i els dies a les 21 h, i Crims torna amb 30 capítols nous i un pòdcast nou. El director de CatRàdio, Jordi Borda, ha asseverat que “fem més gran l’aposta per oferir continguts de servei públic, sobretot en la franja de les 12 a les 14 h”.

I quant a la plataforma 3Cat, la gran novetat serà el programa de Bob Pop, Bob in translation, des del qual aprendrà a parlar el català conversant amb persones del col·lectiu LGTBIQ+ sobre temes en comú. La segona temporada de La travessa, de Laura Escanes, és un dels altres plats forts, que enguany canviarà els Pirineus pel Mediterrani.

Sobre el funcionament de la plataforma, la directora d’innovació, recerca i estratègia digital, Cristina Villà, ha remarcat les xifres: més d’un milió d’usuaris registrats, quatre milions d’hores de consum mensual de continguts en català i 20 milions de reproduccions al mes reforcen la seva posada en marxa. Però en el nou curs també viurà transformacions, com la possibilitat de ser multiusuari, afegir controls parentals, visualitzar continguts sense necessitat de connexió i agregar altres plataformes de tercers. Villà ha reblat la seva intervenció exposant que “venim a omplir una necessitat” i concloent que les tres finestres sumen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram