L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha posat en marxa la convocatòria de la 12a edició del Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal, dirigit a estudiants de doctorat, docents i investigadors de les facultats de comunicació i d’estudis audiovisuals de la Xarxa Vives d’Universitats. La dotació és de 5.000 euros i el termini per presentar projectes de recerca finalitza el 10 d’abril.

Les propostes de recerca han de ser originals i sobre algun tema relacionat amb l’edició de premsa comarcal i local en paper i de pagament, o mitjans digitals de proximitat, amb l’ús d’internet com a prioritat temàtica, en l’àmbit dels Països Catalans o en algun dels seus territoris. El treball ha de servir per reflexionar sobre la realitat del periodisme de proximitat, assenyalen les bases.

La recerca guanyadora es presentarà públicament en la 15a Convenció de la Premsa Comarcal i Local, programada el 6 de maig de 2023 a Sant Cugat del Vallès. El treball enllestit s’haurà de presentar en la Convenció de 2024.