El Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, la Xarxa Vives d’Universitats i Òmnium Cultural han obert la convocatòria de la segona edició del Premi a la creació de continguts audiovisuals en català, aranès i llengua de signes catalana a les xarxes.

L’objectiu és reconèixer l’originalitat, la qualitat tècnica, artística i lingüística, així com la contribució a la promoció de la llengua, dels vídeos i els canals difosos a les xarxes socials.

Els guardons consten de tres categories: premi al millor canal en català, al millor canal en aranès i al millor canal en llengua de signes catalana, cadascun dotat amb 1.000 euros. El termini per presentar candidatures finalitza el 28 de febrer. Els guanyadors es comunicaran abans del 20 de maig.

El concurs es dirigeix a creadors menors de 35 anys. Els canals han de contenir at un mínim de cinc vídeos publicats durant el 2021. Les xarxes socials admeses, són: YouTube, Vimeo, Instagram TV, TikTok i Twitch. L’accés al contingut ha de ser obert i públic, i la temàtica és lliure.

En la primera edició del premi, el jurat va guardonar La Dimoni de Maxwell, de Mariona Esquerda Ciutat, i El brutal edifici de l’MI6, el servei secret d’espionatge britànic, d’Enric Botella Manubens.