El Consell Comarcal del Garraf ha obert la convocatòria de la 23a edició dels Premis Eugeni Molero de Periodisme, els quals distingeixen treballs relacionats amb la comarca publicats o emesos per qualsevol mitjà de comunicació (local, nacional, estatal o internacional). El termini per presentar treballs finalitza el 30 d’abril de 2021.

Els premis mantenen el format dels últims anys, però incorporen una novetat: la modalitat de periodisme gràfic s’ha transformat en una beca per realitzar un projecte de fotoperiodisme. El canvi es produeix després que, en les darreres edicions, els diferents jurats i l’Associació de Periodistes del Garraf plantegessin la necessitat de redefinir la convocatòria adequant-la a la realitat del sector.

Així doncs, els guardons, de periodicitat biennal, consten de les següents categories: Periodisme escrit; Periodisme audiovisual (ràdio i televisió), i Beca de fotoperiodisme. Cadascuna està dotada amb 2.000 euros.

Els treballs per a les dues primeres catagories s’han d’haver publicat o emès entre l’1 d’abril de 2019 i el 30 d’abril de 2021. Poden estar en qualsevol idioma, però en cas que no siguin en català o castellà, s’ha d’aportar una traducció en qualsevol d’aquestes dues llengües.

Per la seva part, la beca s’adreça a fotoperiodistes que visquin i/o treballin al Garraf. La proposta fotogràfica ha d’estar relacionada amb un tema polític, cultural, econòmic o social d’aquesta comarca. A més de la dotació econòmica, s’organitzarà una exposició amb el treball becat.

En paral·lel als guardons de periodisme, el Consell Comarcal del Garraf convoca els premis d’investigació comarcal Albert Virella i Bloda, que consten de dues categories: la d’Investigació, per a estudis i treballs de recerca sobre la comarca, dotada amb 2.000 euros, i la d’Investigació per a estudiants de batxillerat, amb 1.000 euros de dotació.