El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha obert la convocatòria de la 34a edició dels Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual. Els guardons consten de dos premis: un primer dotat amb 5.000 euros i un segon amb 2.000 euros. El termini per presentar treballs finalitza el 3 d’octubre.

Es poden presentar investigacions en català, aranès, castellà o anglès sobre qualsevol temàtica vinculada a la comunicació audiovisual en el sentit més ampli del concepte, amb independència del suport, la tecnologia i la plataforma de distribució.

Els treballs poden estar elaborats des de qualsevol disciplina o àrea de coneixement, com ara la comunicació, el dret, l’economia, la ciència política o la sociologia, entre d’altres.

El jurat valorarà especialment les recerques que aportin conclusions i resultats que tinguin una aplicabilitat pràctica en el sector de la indústria i el sistema audiovisual català.

També es consideraran positivament els treballs que incorporin la perspectiva de gènere (ja sigui en la temàtica, el plantejament, el desenvolupament o l’aplicació), així com les temàtiques relacionades amb la comunicació i els principis i les llibertats que recull la Declaració Universal dels Drets Humans.