L’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria de la quarta edició dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social (28a si es compten les edicions com a Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació) que mantenen el format i la dotació de l’any passat. El termini per presentar candidatures finalitza el 19 de febrer.

Els guardons tenen com a objectiu estimular, promoure i incentivar una millor informació i un més bon tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació. Els treballs han de tenir com a eix la ciutat de Barcelona pel que fa a temàtica, públic objectiu o marc d’incidència.

Els guardons consten de quatre categories: periodisme social; comunicació social; promoció de la investigació periodística en l’àmbit del benestar social a Barcelona, i el premi especial del jurat.

Els treballs que es presentin a les categories de periodisme social i comunicació social s’han d’haver publicat, emès o difós entre el 16 de desembre de 2019 i el 15 de desembre de 2020. Per altra banda, es distingiran tres projectes d’investigació, els quals s’hauran d’entregar acabats com a màxim l’1 d’abril de 2022.

Cadascun dels premis està dotat amb 8.000 euros, excepte el del jurat, que és honorífic, de manera que la dotació total és de 40.000 euros.