La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona han posat en marxa la convocatòria de la 13a edició dels Premis Carles Rahola de comunicació local.

Els guardons consten de set categories: projecte de comunicació periodística, premsa (impresa o digital), ràdio, televisió, fotografia de premsa, informació digital i comunicació institucional. Cadascuna de les categories està dotada amb 1.000 euros, a excepció del premi al projecte de comunicació periodística, amb 2.000 euros.

Els treballs han d’haver estat publicats, emesos o difosos entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2021 (excepte els projectes de comunicació). El termini per presentar-se als Premis Carles Rahola finalitza l’11 de gener de 2022.

L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat i la qualitat informativa, així com les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació d’interès amb independència del canal, el format, l’àmbit o la naturalesa.

Beca convocada

Per altra banda, també està en marxa la vuitena edició de la Beca Carles Rahola a projectes de recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, convocada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració del Col·legi i la Diputació.

Enguany s’ha convocat en la modalitat per a professionals col·legiats (que anualment s’alterna amb la destinada a estudiants universitaris). La beca està dotada amb 3.000 euros i el termini presentar propostes finalitza l’11 de gener.

La recerca ha de basar-se de manera principal en els recursos i els fons documentals que conté l’Arxiu Municipal de Girona. La persona becada haurà de presentar el treball finalitzat abans del 31 de gener de 2023.