El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha posat en marxa la 20a edició dels Premis eduCAC (els antics Premis El CAC a l’escola). L’objectiu dels guardons és fomentar la competència en comunicació audiovisual als centres educatius i promocionar l’esperit crític en l’ús i el consum dels mitjans audiovisuals entre infants i joves.

El termini per presentar treballs finalitza el 10 de març de 2023 i el lliurament dels guardons tindrà lloc al maig o el juny.

Els 20ens Premis eduCAC mantenen tres categories, tot i que en aquesta edició s’han modificat algunes subcategories, algunes de les quals s’han agrupat.

La categoria A per a centres educatius compta amb modalitats per a segon cicle d’educació infantil i cicle inicial d’educació primària; cicles mitjà i superior d’educació primària; educació secundària obligatòria i cicles de formació professional bàsica; educació secundària postobligatòria (batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior, PFI), i treballs d’innovació en la integració de l’educació mediàtica al currículum (experiències educatives de classe, cicle o centre).

Els treballs es presenten de manera conjunta (una classe, un curs o tot el centre) i han de promoure l’alfabetització mediàtica i l’anàlisi crítica de l’audiovisual en qualsevol dels seus gèneres.

En total, en aquesta categoria s’atorgaran deu guardons, els diners dels quals es destinaran als centres: un primer premi de 1.000 euros per subcategoria i un segon de 500 euros.

La categoria B per a treballs de recerca de batxillerat es dirigeix a l’alumnat de secundària postobligatòria. Hi ha dues subcategories: treballs de recerca i produccions audiovisuals realitzades en el marc del treball de recerca. En ambdós casos es poden presentar de manera individual o col·lectiva.

Els treballs de recerca han d’estar relacionats amb el món de l’audiovisual, des d’una perspectiva pràctica o d’anàlisi crítica, i poden incloure o no una creació audiovisual.

En aquesta categoria s’atorgaran quatre guardons, que es destinaran als alumnes: un primer premi de 1.000 euros per subcategoria i un segon de 500 euros.

Finalment, la categoria C per al professorat és per a treballs que promoguin l’alfabetització mediàtica i l’anàlisi crítica de l’audiovisual en qualsevol dels seus gèneres, abordats des de la perspectiva docent.

Poden ser experiències que incorporin l’educació en comunicació audiovisual en el currículum d’educació infantil, primària i/o secundària, així com l’avaluació o rúbrica docent que se’n fa, o bé experiències educatives de foment de bons hàbits de consum audiovisual.

En aquesta categoria s’atorgarà un primer premi dotat amb 1.000 euros i un segon de 500 euros, que es destinaran als autors.

Amb la modificació de les subcategories, la dotació econòmica global és de 12.000 euros, 2.000 menys que en les dues darreres edicions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram