L’Associació de Productors Documentals ha obert la convocatòria de la novena edició del Premi ProDocs, que s’amplia a dues categories: a la de millor documental televisiu se li afegeix la de millor sèries documental televisiva.

Poden optar al guardó els treballs amb una durada mínima de 50 minuts produïts a l’Estat, emesos en canals televisius o plataformes digitals durant el 2020 (en obert o de pagament), i que no tinguin una versió de llargmetratge estrenada o amb previsió d’estrena en sales fins a la data del veredicte.

Poden presentar-se al guardó les obres documentals que hagin estat emeses a l’Estat en canals de televisió i/o plataformes digitals durant el 2021 (en obert o de pagament) i que no tinguin una versió de llargmetratge estrenada o amb previsió d’estrena en sales fins a la data del veredicte. El termini per presentar candidatura finalitza el 18 d’abril.

Les obres guanyadores es decidiran pel vot de les empreses associades a ProDocs i es donaran a conèixer en la cerimònia d’inauguració de la 25a edició Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona, prevista del 18 al 29 de maig.