La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha obert una convocatòria per seleccionar projectes d’enregistraments audiovisuals de representacions d’obres d’arts escèniques i d’interpretació o execució de concerts que tinguin lloc a Catalunya. La crida s’emmarca en el conveni amb l’Institut Català de les Empreses Culturals per al desenvolupament d’accions conjuntes.

Els projectes presentats han de ser concebuts per ser emesos i difosos per qualsevol dels mitjans de comunicació (ràdio, televisió i mitjans digitals) i plataformes de la CCMA, majoritàriament en català o, en el cas d’obres sense lletra, que siguin d’autoria catalana.

La dotació econòmica és de 500.000 euros per a entre set i deu projectes, amb la finalitat que el promotor o organitzador de l’espectacle pugui fer front a les despeses derivades de l’enregistrament audiovisual i posterior explotació per part de la CCMA. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 4 de novembre.

S’accepten projectes que estiguin en cartell del’1 de setembre de 2022 al 31 d’agost de 2023. Entre d’altres es valorarà l’originalitat i la innovació de les propostes, així com el seu caràcter transmèdia.

Els gèneres i estils subjectes a aquesta crida són, en el cas de les obres d’arts escèniques: musicals, comèdia, drama, dansa, circ, espectacle infantil i espectacles per a tots els públics. I n el cas dels concerts: música moderna, clàssica, jazz, world music, cantautor, cambra i/o espectacles per a tots els públics.

Els projectes seleccionats es faran públics el 16 de desembre. Posteriorment, la CCMA contactarà amb el promotor o organitzador de l’espectacle per negociar les condicions pressupostàries, els drets d’explotació i les característiques tècniques i artístiques.