La Xarxa Audiovisual Local ha posat en marxa els Premis de Comunicació Local de 2022, que mantenen el format impulsat fa dos anys, quan es van recuperar. El termini per presentar candidatures serà del 28 de març al 2 de maig.

Els guardons consten de set premis dividits en tres categories: televisió, ràdio i digital (en la categoria de mitjans), continguts de vídeo, d’àudio i multimèdia/transmèdia (en la de continguts audiovisuals), i trajectòria.

Els tres premis de la categoria de mitjans estan dotats amb 2.000 euros cadascun, i els altres quatre amb 1.500. Així doncs, la dotació total es manté en 12.000 euros.

Poden ser candidates totes aquelles produccions audiovisuals en distribució per ràdio, televisió o plataformes realitzades per mitjans de comunicació, empreses de comunicació i professionals establerts a Catalunya que desenvolupin la seva activitat fonamentalment en l’àmbit local i comarcal.

En la categoria de mitjans, els premis s’atorgaran per activitats, programacions i altres motius produïdes entre l’1 de setembre de 2021 i l’1 de maig de 2022; en el de continguts audiovisuals, han d’haver estat emesos o distribuïts entre l’1 d’octubre de 2021 i l’1 de maig de 2022.

El jurat escollirà tres finalistes per categoria que es faran públics el 16 de maig. Els guanyadors es donaran a conèixer l’1 de juny en l’acte de cloenda del Mercat Audiovisual de Catalunya 2022, que tindrà lloc a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers.