La segona edició del Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat s’ha ampliat a l’alumnat de batxillerat, a més del d’ESO, matriculats aquest curs en centres d’ensenyament de Catalunya. A més, l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal també n’incrementa la dotació.

L’objecte de la convocatòria són reportatges sobre solidaritat, entenent com a tal “els valors que ajuden a una convivència igualitària entre les persones i col·lectius de diferent índole”.

Els treballs poden ser individuals o en equip, i han de versar sobre un tema en l’entorn pròxim (família, carrer, barri, localitat o comarca) de l’alumnat o l’institut.

El període per presentar treballs és del 10 de gener al 28 de febrer de 2023, i el veredicte es farà públic a l’abril.

Hi haurà sis premis, la dotació dels quals es divideix en dos: una meitat anirà als alumnes guanyadors i l’altra a l’entitat sense ànim de lucre que hagin triat.

S’atorgaran 600 euros al treball guanyador de 1r o 2n d’ESO; 800 al de 3r o 4t d’ESO, i 1.200 euros al de batxillerat. També s’atorgaran 200 euros al treball finalista de 1r o 2n d’ESO; 300 al de 3r o 4t d’ESO, i 400 al de batxillerat.