L’Associació de Periodistes de les Illes Balears ha convocat la vuitena edició dels Premis de Periodisme APIB, que distingeix la informació elaborada per periodistes professionals i difosa en els diferents mitjans de comunicació de l’arxipèlag.

Enguany es manté la dotació global de 5.000 euros instaurada en l’anterior edició. Així, els guardons consten d’un primer premi de 1.700 euros i un segon de 1.000 euros (ambdós de categoria absoluta); tres accèssits de 500 euros cadascun per a premsa escrita, ràdio i televisió, i una categoria especial per a treballs periodístics de socis d’APIB dotada amb 500 euros.

El certamen té com a finalitat fomentar un periodisme de qualitat, compromès i responsable. Les temàtiques són lliures, però es valorarà la repercussió pública i social de les informacions, així com el periodisme denúncia i d’investigació.

S’hi poden presentar peces del gènere informatiu (notícies, reportatges, documentals o entrevistes) publicades o difoses durant el 2022 en els diferents mitjans de comunicació a les Balears. El termini per presentar candidatures finalitza el 31 de maig.