El Parlament Europeu ha obert una convocatòria de subvencions dirigida als mitjans de comunicació per cobrir el desenvolupament de la Conferència sobre el Futur d’Europa (COFOE). La dotació és d’1,8 milions d’euros i el termini per presentar projectes finalitza l’1 de setembre.

La convocatòria es dirigeix principalment a agències de notícies i mitjans digitals, que hauran de proposar accions mediàtiques a desenvolupar entre l’1 de novembre de 2021 i el 30 de juny de 2022.

Amb aquests ajuts, la Direcció General de Comunicació de l’Eurocambra busca incrementar la cobertura i el debat sobre la COFOE, que es va inaugurar oficialment el passat 9 de maig.

La convocatòria té un doble objectiu: d’una banda, informar de manera “regular, fidedigna, plural, no partidista i multimèdia” sobre la Conferència, generant un major interès entre la ciutadania per participar-hi; i d’altra banda, obrir un debat sobre el futur d’Europa als seguidors del mitjà subvencionat, que exerciria de canalitzador per a les seves contribucions a través de la plataforma en línia de la COFOE.

Els principals criteris per a la selecció dels beneficiaris d’una subvenció són l’audiència potencial, l’abast i l’impacte de l’acció pel que respecta a la contribució a una major participació de la ciutadania a la COFOE.

Les accions hauran de ser multiplataforma, incloent, en la proposta una estratègia per a la distribució en línia que contempli la disseminació en xarxes socials i/o altres serveis interactius per facilitar la interacció dels usuaris amb la Conferència.

La quantia de l’ajut serà com a màxim del 70% dels costos subvencionables per a l’acció mediàtica.

La COFOE

La Conferència sobre el Futur d’Europa es presenta com un fòrum públic per a un debat “obert, inclusiu i transparent” amb la ciutadania sobre un nombre de prioritats i reptes considerats clau.

Està format, principalment, per una plataforma digital multilingüe a la qual tots els ciutadans poden deixar les seves contribucions sobre el tema que els interessi o interactuar amb les formulades per altres.

Aquesta plataforma alimentarà, al seu torn, una sèrie de panells ciutadans de debats i discussions que permetin a persones de tot Europa compartir les seves idees i ajudar a donar forma el futur d’Europa. Les institucions de la UE s’han compromès a escoltar el que digui la ciutadania i a seguir les recomanacions formulades.