L’Associació d’Informadors d’Elx ha creat el Premi Vicente Verdú de Periodisme i Innovació. En la seva primera edició hi poden concórrer treballs publicats, difosos o emesos en premsa, ràdio, televisió, xarxes, plataforma o qualsevol altre suport, entre l’1 de gener de 2020 i el 31 de març de 2021, en qualsevol de les llengües cooficials de l’Estat. El termini per presentar-s’hi finalitza el 29 d’octubre. S’atorgarà un únic premi al millor treball amb una dotació de 6.000 euros.  

L’objectiu del nou guardó és reconèixer i incentivar la recerca de la innovació en el tractament de la informació, per part del periodista o equip que “hagi fet la millor contribució al desenvolupament de nous tipus de mitjans, continguts, llenguatges i formes de relació amb l’audiència, així com l’aplicació de tècniques innovadores per tractar d’explicar els canvis socials, polítics, culturals i d’una altra índole que suposen les noves tecnologies”.  

La creació del premi s’emmarca en la celebració del 50è aniversari de l’Associació d’Informadors d’Elx i com a reconeixement al periodista, escriptor i pintor Vicente Verdú (Elx, 1942 – Madrid, 2018).