L’Agència Catalana de Turisme ha creat els Premis Bite i Mos, els quals tenen per reconèixer el paper dels creadors de continguts digitals enograstronòmics, tant l’àmbit català com internacional.
L’objectiu és premiar la capacitat dels creadors de continguts digitals per difondre i posar en valor l’enogastronomia. S’hi inclouen tant els mateixos restaurants, cuiners i cellers com fotògrafs, periodistes, viatgers gastronòmics o foodies.
Els premis s’estructuren en dues categories. Per una banda, la categoria Bite, que té en compte la divulgació enogastronòmica en un àmbit d’actuació mundial, i inclou les següents subcategories: Bite honorary award, Best foodie, Best winefluencer i Best food traveller.
I per l’altra, la categoria Mos, que té en compte l’àmbit nacional i inclou les subcategories: Millor prescriptor/a de la cuina catalana; Millor ambaixador, Millor prescriptor/a del vi, i Millor col·lectiu.
El termini per presentar candidatures finalitza el 12 de juny. Els guardons, que no tenen dotació econòmica, es lliuraran el 29 de juny a Barcelona en el marc de la Festa de l’Enogastronomia.