Prisa Audio i Cadena SER impulsen els Premis Ondas Globals del Podcast dirigits al sector en el món hispanoparlant. Els nous guardons compten amb la col·laboració de la plataforma Spotify i segueixen l’estela dels Premis Ondas de Ràdio Barcelona.

Els principals objectius del nou concurs són donar visibilitat a la indústria del podcast i reconèixer la tasca dels seus professionals. El termini per presentar candidatures a la primera edició finalitza el 22 de novembre.

En total es concediran 15 premis dividits en tres seccions per a projectes en espanyol, amb dos guardons específics per a altres llengües.

La secció General consta de set categories: podcast de ficció; podcast narratiu de no-ficció; podcast conversacional; branded-podcast; podcast experimental; podcast internacional de parla no-espanyola, i podcast en llengua cooficial de l’Estat.

En la categoria Específica les categories són: realització i disseny sonor; guió; producció; episodi; actor o actriu de ficció sonora, i amfitrió o amfitriona.

Finalment en la secció Especial s’atorgaran dos premis: al podcast revelació i a la trajectòria en la indústria i consolidació del podcast a Espanya i Llatinoamèrica.

De la secció General, un dels premiats (excepte en la categoria internacional) serà escollit Premi Ondas de ràdio al millor podcast o programa d’emissió digital.