El magazín digital La Mira ha obert la convocatòria de la segona edició dels Premis Sonor del pòdcast en català, els quals tenen per objectiu reconèixer el talent i la creativitat del país, a més de visibilitzar els productes realitzats en llengua catalana.

Poden optar a aquests premis els treballs produïts o coproduïts i emesos en català durant el 2022. La participació està oberta a organismes, empreses, productores i freelance. El pòdcast ha d’haver estat publicat en qualsevol plataforma d’àudio o ràdio.

En total hi ha onze categories. Per una banda, sis categories proposades per l’organització: pòdcast de ficció; pòdcast de narrativa no-ficció; pòdcast d’entreteniment; pòdcast conversacional; pòdcast branded contgent, i pòdcast d’innovació. Per l’altra, hi ha quatre categories a proposta del jurat: realització i disseny sonor; guió; producció, i podcàster. Finalment, també hi ha el premi del públic per votació (del 3 al 30 d’abril) entre els deu pòdcasts més escoltats en català.

El termini per presentar candidatures a les sis categories proposades per l’organització finalitza el 31 de març.

Els guardonats es donaran a conèixer en una gala que tindrà lloc a la primavera i que serà retransmesa per una emissora de Catalunya Ràdio, col·laboradora dels Premis Sonor.