Oriol Farré (Terrassa, 1982) és el coordinador de Ràdio Viladecavalls des de fa cinc anys. Amb un màster de comunicació audiovisual, multimèdia, ràdio i televisió a l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona, s’ha dedicat sempre a la ràdio i a la televisió. Ha treballat a betevé, Televisió de Manresa i les emissores municipals de Viladecavalls i Matadepera, a més de Flaix FM, Máxima FM, Europa FM i Onda Cero. Actualment combina la coordinació de Ràdio Viladecavalls i la locució a Europa FM. A Comunicació 21, Farré reivindica l’aposta per la música a l’emissora local de Viladecavalls.

Compagines la passió de la ràdio en dues emissores completament diferents: Europa FM i Ràdio Viladecavalls. Hi té més valor una que l’altre?
Ràdio Viladecavalls té, per a mi, el mateix valor que una emissora gran, fins i tot més. Encara que tingui una audiència totalment diferent, no se l’ha de menystenir, perquè la ràdio de proximitat és amb la que ens quedem i pot arribar millor als veïns del poble.

Cinc anys com a coordinador a Ràdio Viladecavalls. Què hi has aportat?
He intentat aportar el meu granet de sorra a partir de la meva trajectòria musical, bolcant-hi els meus coneixements. Actualment, la música és el motor de Ràdio Viladecavalls, que és majoritària en la programació. Calia apostar per altres estils, que tot plegat tingués més coherència i més sentit.

I quin sentit té?
És una música estudiada, per a tots els públics, que no és feixuga i que la pot escoltar qualsevol tipus de públic. Busquem una companyia musical que no molesti i que sigui variada. A través de la música hem aconseguit que Ràdio Viladecavalls sigui el fil musical de molts comerços del poble. Ha estat una manera d’aproximar-la als veïns i veïnes i entitats del poble, tot i que hem de seguir fent el possible per arribar-ne a molts més. Volem que s’hi sentin identificats, que hi participin activament.

“Ràdio Viladecavalls, que va camí dels 25 anys, va arribar a desaparèixer, però va recuperar-se”

És un exemple més d’una ràdio de proximitat.
Així és. Però més enllà de la música, també hem aconseguit ser més propers. Amb la ràdio intentem ser presents en les festes del poble, fent ràdio del carrer o sumant-nos a qualsevol iniciativa que es dugui a terme des de l’Ajuntament. Ràdio Viladecavalls, que va camí dels 25 anys, va arribar a desaparèixer, però va recuperar-se. La meva tasca ha estat endreçar la graella.

Objectiu assolit?
Sí, he intentat fer una estructura més ordenada. El so s’ha professionalitzat (els sons, els indicatius o les caretes han fet un salt qualitatiu) i hem millorat en els aspectes més tècnics. A més, els oients poden seguir la ràdio per FM, per internet i a través d’una aplicació, i poden estar molt informats del que envolta la ràdio en un sol clic.

Quin pes té la informació local en la graella?
Hem donat prioritat a programes de proximitat i que parlen de Viladecavalls. Tenim un informatiu propi, que és diari, i és més aviat un butlletí, perquè són quatre minuts on parlem de temes de Viladecavalls en format de flaix informatiu. De tota la tasca informativa me n’encarrego jo, però hi ha una sèrie de col·laboradors que tracten l’actualitat del poble i de la comarca.

Comença nova temporada. Quines novetats presenta la graella de Ràdio Viladecavalls?
Dos programes nous, que començaran aquesta temporada. Campo atrás, dedicat al món del bàsquet, un esport que té molts adeptes a Viladecavalls; i Empíric, a càrrec d’Alèxia Sampere, veïna de Viladecavalls, de divulgació científica. Els nous continguts aporten un valor afegit a la programació.

Com ho són els de La Xarxa?
Així és. Els continguts que ens ofereix La Xarxa ens serveixen per complementar l’oferta informativa i musical de producció pròpia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram