El comitè d’empresa dels serveis informatius d’IB3, la direcció de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la concessionària del servei Dalton Audiovisual han arribat a un acord que contempla el compromís de la gran majoria de la plantilla per retirar les demandes presentades per “cessió il·legal” un cop es produeixi la seva internalització, així com un increment salarial del 6,46%.

L’acord, homologat pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, contempla que el desistiment de les denúncies no serà efectiva fins que es faci efectiva la internalització dels treballadors subcontractats, prevista per a l’1 de febrer de 2023. Actualment, 145 dels 148 demandants han signat un compromís condicionat per a la retirada de les demandes.

A canvi del desistiment de les demandes, IB3 i Liquid Media (l’anterior concessionària) retiraran els recursos presentats al Tribunal Suprem contra la sentència favorable a una desena de treballadors dictada pel TSJIB, explica el comitè.

L’acord també contempla que, si en la nòmina de desembre no s’abonés l’augment del 6,46%, Dalton hauria de pagar la totalitat de l’increment des de l’abril, més un 10% d’interessos de demora.

A més, aquesta pujada del 6,46% no ha d’impedir als 200 empleats beneficiar-se dels increments salarials que es pactin a partir de 2023 per a la plantilla d’IB3.

Reclamacions pendents

El comitè d’empresa d’informatius assenyala que el compliment de l’acord assolit “ajudarà totes les parts a avançar per aconseguir unes bones condicions laborals” per a tota la plantilla. Així, ressalta que, quan s’apliqui, s’haurà aconseguit un increment salarial del 17% en dos anys per al personal subcontractat.

“Aquests increments no basten, encara, per compensar la pèrdua de capacitat adquisitiva que hem patit des de 2005, que és del 30% actualment”, puntualitza. “Tampoc resol les diferències salarials dins les mateixes categories, ni la bretxa salarial amb els treballadors que van ser contractats des de l’inici per IB3, entre altres reivindicacions laborals molt importants”, afegeix el comitè.

Aquestes demandes formaran part de la tasca sindical a fer a partir de febrer, ja com a personal d’IB3. El comitè creu que aquesta negociació s’ha de desenvolupar amb “la millor entesa possible” amb el Govern i la direcció d’IB3.