El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears organitza aquest divendres una conferència d’Alfonso Bauluz, president de la secció espanyola de Reporters Sense Fronteres. L’acte tindra lloc a la Fundació Sa Nostra de Palma, a les 20 h. En la xerrada, Bauluz explicarà la feina de RSF i analitzarà la situació del periodisme davant la guerra.

“Als treballadors dels mitjans de comunicació de Balears, la tasca de Reporters Sense Fronteres ens pot semblar aliena al nostre dia a dia, però no ho és si pensem que qualsevol de nosaltres podria necessitar suport si les circumstàncies canvien, com ha passat a molts companys amb la guerra d’Ucraïna”, assenyala l’SPIB.

 

“La guerra és a prop i centenars de periodistes, molts d’ells sense experiència en reporterisme bèl·lic, són a Ucraïna per ser des d’allà els ulls, les orelles i la consciència de les societats per a les quals treballen. Molts necessiten ajuda i equips de protecció. Són com nosaltres i els podem donar un cop de mà a través de Reporters Sense Fronteres”, afegeix l’organització.