L’Arxiu del Regne de Mallorca a Palma acollirà el dilluns 17 d’octubre a la tarda el taller Noves tendències de comunicació en format digital, organitzat per la Direcció General de Política Lingüística juntament amb l’AMIC Illes Balears, enfocat a donar impuls i modernitzar les redaccions dels mitjans de proximitat.

La sessió té com a objectius proporcionar les eines necessàries perquè la premsa de proximitat pugui explorar noves formes de comunicar mitjançant mitjans digitals, i conèixer les tendències internacionals de futur, amb un enfocament cap als mitjans en llengua catalana.

La sessió comptarà amb tres ponències. Carmina Crusafon, doctora de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, oferirà Què està passant a nivell internacional a la premsa de proximitat? Tendències i casos d’èxit, basant-se en les novetats presentades al Congrés Mundial d’Editors de Premsa organitzat per WAN-IFRA a finals de setembre.

A continuació, Josep M. Ganyet, CEO de Mortensen i expert en comunicació digital i intel·ligència artificial, oferirà la ponència El redisseny de VilaWeb, un cas pràctic, on explicarà el cas real de canvi del diari degà de la premsa digital a Europa.

Per acabar, Tània Carrobé, directora de màrqueting i projectes digitals d’Xtratègics, exposarà Noves tendències i formats a les xarxes socials per als mitjans locals, fent una proposta de formació que engloba un seguit de conceptes teòrics i pràctics.

La inauguració del taller anirà a càrrec de Ramon Grau, president de l’AMIC Illes Balears, i Beatriu Defior Barcons, directora general de Política Lingüística del Govern balear.