La periodista Jero Mut va ser assetjada dilluns per un jove durant una connexió en directe del programa Cinc dies d’IB3 quan cobria la festa del Firó de Sóller. Mut estava realitzant una entrevista quan un noi va intentar donar-li un petó.

“No va ser l’única agressió d’aquest tipus que vaig patir el dia del Firó. Hi va haver més ocasions fora del directe”, assenyala Jero Mut. “Al fet de ser periodista, s’hi afegeix el fet de ser dona”, rebla. Una periodista d’IB3 també va ser assetjada durant la cobertura del Firó.

“Condemnam els actes masclistes que va patir una periodista del programa. No es pot consentir que una professional hagi de suportar aquests comportaments mentre fa la seva feina en un acte públic”, han denunciat des d’IB3.

“És intolerable que les dones hàgim de fer feina així. És intolerable que les dones hàgim de viure així”, ha denunciat la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol. “En festes o sense, en espais públics o privats, allà on sigui, entre totes i tots hem d’acabar amb les agressions masclistes. Tot el meu suport a la periodista de Cinc dies”, ha afegit.

“Condemnem els abusos masclistes que han patit en les darreres hores algunes treballadores d’informatius i de programes al Firó de Sóller. L’ens públic hauria de garantir que puguem desenvolupar la nostra feina sense por”, apunta per la seva part el comitè d’empresa dels serveis informatius d’IB3.