214 estudiants de 21 centres educatius s’han presentat a la tercera edició del Concurs de redacció escolar sobre periodisme organitzat per l’Associació de Periodistes de les Illes Balears. Es tracta d’un increment del 90% respecte de l’any passat (amb 113 alumnes de 16 centres) i un augment del 140% en comparació a la primera edició (amb 89 estudiants de 12 centres).  

Aquest augment en la participació “consolida el certamen i demostra la proactivitat dels docents en la formació dels alumnes”, assenyala la presidenta de l’APIB, Ángeles Duran.  

“Creiem que és molt important que els nens i adolescents reflexionin sobre la necessitat d’informació en les societats actuals i el paper dels mitjans davant altres canals de comunicació on la informació pot procedir de fonts no fiables. Han d’entendre que els mitjans contribueixen consolidar democràcies i fer els ciutadans més lliures, encara que també s’ha de fer un consum crític”, afegeix. 

Enguany els estudiants, que cursen entre 4t de primària i 2n de batxillerat, havien de reflexionar sobre el paper del periodisme en la societat actual. Els guanyadors es donaran a conèixer aquest mes de juny.