El Consell de Govern de les Illes Balears ha autoritzat la convocatòria d’ajuts als mitjans de comunicació en català per al 2022. Enguany la dotació serà de 700.000 euros, un 10,2% més que els 635.000 de la convocatòria de l’any passat. Aleshores, la dotació d’aquestes subvencions ja es va incrementar un 10,4%.

Aquesta línia d’ajuts, que es convoca anualment, està destinada a assegurar la continuïtat dels mitjans en català existents i a fomentar la presència de la llengua en el panorama comunicatiu de les Balears.

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura s’encarregarà de publicar la convocatòria properament.

D’aquesta manera, l’Executiu de Francina Armengol aposta per seguir oferint “suport als mitjans compromesos amb l’ús de la llengua pròpia de les Illes Balears”, a més de “contribuir a donar resposta a les seves necessitats”.

El Govern balear remarca que aquests ajuts són “fonamentals per garantir l’estabilitat dels mitjans de comunicació en català de l’arxipèlag, tant escrits com audiovisuals, un àmbit essencial per al foment de la llengua catalana”. Alhora, afegeix, busca garantir la pluralitat informativa a les Illes i donar estabilitat al sector.