Estudiants de nou centres educatius de Mallorca i Eivissa s’han adjudicat el primer premi de la tercera edició del Concurs de redacció escolar sobre periodisme que promou l’Associació de Periodistes de les Illes Balears.

Els guanyadors han estat Marc González Valero (4t primària, CEIP Gaspar Sabater, Palmanyola, Mallorca); Aina Moll Salvà (5è primària, IES Sa Marina de Llucmajor, Mallorca); Naila León González (6è primària, CEIP S’Alzinar, Capdepera, Mallorca); Alicia Campins (1r ESO, Institució Mallorca: Aixa-Llaut, Palma, Mallorca); Adrià Morey Picó (2n ESO, IES Berenguer d’Anoia, Inca, Mallorca); Álvaro Duarte Palma (3r ESO, Santo Tomás de Aquino, Inca, Mallorca); Neus Torrens (4t ESO, La Salle Inca, Mallorca); Ana Ruiz Maldonado (1r batxillerat, Nuestra Señora de la Consolación, Eivissa) i Nicolás López Martorell (2n batxillerat, Beat Ramon Llull, Inca, Mallorca).

L’APIB també ha atorgat un seguit d’accèssits i ha premiat els professors dels centres educatius de les Illes Balears que han incentivat els estudiants a participar en el concurs. En aquest edició han participat 214 estudiants de 21 centres educatius, un increment del 90% respecte de de l’any passat.

L’objectiu del concurs és donar a conèixer la importància que té el periodisme en l’àmbit educatiu i fomentar un consum crític de notícies entre els estudiants. Aquest cop, l’APIB convidava a reflexionar sobre el paper del periodisme a la societat davant un món sense mitjans de comunicació.