L’Associació de Productors Audiovisuals de les Illes Balears nega que s’augmenti el pressupost que destina IB3 a la producció pròpia en els comptes de 2022, tal com va aprovar el Parlament la setmana passada.

L’APAIB assegura que, “tot i que sobre el paper el pressupost per a la producció pròpia sí que augmenta, no ho fa de facto, ja que experimenta un descens de 2,6 milions d’euros entre el pressupost executat de 2020 (10 milions) i el previst per a 2022 (7,2)”.

Amb els números a la mà, l’APAIB considera que aquest descens en el pressupost posa de manifest que el Govern balear “no creu ni en el sector audiovisual ni en IB3”, tenint en compte que, segons l’associació, aquesta és “l’única partida que baixa” en uns comptes que en conjunt augmenten un 8,5%.

La setmana passada, el ple del Parlament va aprovar una moció amb el suport de tots els partits excepte Vox que acordava incrementar el pressupost que IB3 destina a la producció pròpia i blindar aquesta partida per donar estabilitat al sector audiovisual.

Per als productors, el Govern “incompleix” el compromís aprovat pel Parlament de millorar el pressupost d’IB3, previst en 32.465.000 euros, 160.000 euros menys que el 2021, i “s’allunya cada cop més” d’altres televisions autonòmiques amb una població similar, com és el cas de l’Aragó, amb un pressupost de 54 milions.

L’APAIB remarca que el sector audiovisual balear l’integren 170 petites empreses i que IB3 és un dels seus principals clients. Per això, exigeix que el pressupost per a producció pròpia “torni a ser de 10 milions d’euros” i que “no baixi mai del 30% del pressupost global de la televisió”.

Així doncs, els productors insten el Govern balear a complir amb la moció aprovada la pel Parlament, on es fa constar el paper rellevant que juga el sector com a instrument de diversificació, modernització, innovació i desenvolupament de les Illes.