La plantilla d’informatius d’IB3 ha decidit denunciar la concessionària del servei, Dalton Audiovisual, per congelar-los els salaris i no aplicar un augment vinculat a l’IPC, tal com estableixen els acords col·lectius signats els anys 2012 i 2019.

El comitè d’empresa explica que la filial del Grup Lavinia ha presentat una Modificació Substancial de Condicions de Treball (MSCT) amb l’argument que incrementar els salaris segons l’IPC (un 6,46%) provocaria pèrdues a l’empresa.

Els representants dels treballadors, però, neguen la causa econòmica. “Les nostres informacions sobre l’estructura del Grup Lavinia, al qual pertany Dalton, i els beneficis que li reporta la contracta dels informatius, ens fan sospitar que els seus números estan falsificats”, assenyala el comitè en un comunicat.

“La posició de Dalton lesiona greument la nostra capacitat de subsistir davant una crisi inflacionista mai vista”, afegeix, tot acusant l’empresa de pretendre mantenir el seus beneficis “carregant sobre la nostra esquena la pujada del cost de la vida”.

El comitè d’empresa d’informatius d’IB3 assegura que durant les negociacions de la MSCT, els representants de Dalton “no s’han mogut pràcticament de la seva posició inicial, que era congelar els salaris”.

Davant d’aquesta situació, el comitè, amb el suport unànime de les assemblees de treballadors, ha decidit presentar una demanda de conflicte col·lectiu contra Dalton per aconseguir la nul·litat de la MSCT i el pagament dels increments salarials segons l’IPC. IB3 també seria demandada com a responsable subsidiària.

Amb tot, abans d’interposar la denúncia davant del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, s’ha sol·licitat una cita al Tribunal d’Arbitratge i Mediació, la qual ha estat programada el 27 de maig.