Els serveis jurídics d’IB3 han avalat que es pugui incentivar la publicitat en català a la radiotelevisió pública balear amb l’aplicació de descomptes. Segons els tècnic de l’ens, “no existeix cap objecció d’ordre jurídic” per dur-ho a termes, expliquen des de Més per Mallorca.

El passat novembre, la formació ecosobiranista va proposar aquesta fórmula al director general d’IB3, Andreu Manresa, per fomentar la realització d’anuncis en català, especialment els dirigits al públic infantil i juvenil, i així incrementar la presència de la llengua pròpia als mitjans públics.

El portaveu de Més, Miquel Ensenyat, ha explicat que “després d’insistir durant els darrers mesos, avui hem rebut una notificació de la Conselleria de Presidència on ens confirma la viabilitat de la proposta”. Ara s’estan avaluant les diferents opcions de descompte a aplicar per fomentar els anuncis produïts en català, d’acord amb criteris comercials i estratègics.

Malgrat Ensenyat considera que la situació “ideal” seria prescindir de l’emissió de publicitat comercial, puntualitza que “som conscients que IB3 no pot renunciar a uns ingressos que contribueixin a mantenir la continuïtat de la ràdio i la televisió pública”. Amb tot, ha insistit en el fet que “la rendibilitat de l’ens públic ha de ser més social que no econòmica”.