Els treballadors dels informatius d’IB3 tornaran a fer vaga per protestar contra els “abusos” de la contracta Dalton Audiovisual i reclamar de nou la internalització. Les assemblees de treballadors van aprovar divendres la protesta i han encarregat al comitè d’empresa que convoqui la vaga i les mobilitzacions de manera imminent. La data de la vaga encara no s’ha decidit.

La plantilla d’informatius justifica les noves aturades per la prohibició a la majoria de la plantilla de comunicar-se amb el personal propi d’IB3 o utilitzar els logos de la cadena.

També reclama que l’increment salarial del 10% per a tot el personal s’apliqui en tots els conceptes de la nòmina, i que les substitucions de les baixes es duguin a terme sense augmentar la càrrega de feina.

Els treballadors dels informatius de la cadena pública també demanen “l’eliminació dels contractes que no arribin al 100% d’hores cobertes per substituir treballadors que sí les fan” i que les ofertes salarials als nous empleats “no estiguin per davall dels mínims de cada categoria”.

En aquesta línia, reclamen “l’equiparació salarial” de tot el personal amb contractes d’interinitat amb la persona substituïda, inclosos els interins subrogats.

Per altra banda, demanen que s’elimini la prohibició als periodistes de “fer col·laboracions amb entitats o altres mitjans de comunicació que no suposen cap competència per a IB3”.

Els treballadors dels informatius reiteren “la necessitat d’internalització” i defensen que tan sols “acabant amb el sistema d’externalització” s’aconseguiran “millores laborals substancials, evitar la fuita de talent i garantir uns serveis informatius públics i de qualitat”.

La darrera vaga del personal d’informatius d’IB3 va tenir lloc el 30 d’abril passat.