Aquest divendres 30 d’abril hi haurà vaga dels serveis informatius d’IB3 després que dimarts les parts implicades no van arribar a un acord en l’acte de conciliació al Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), al qual van assistir membres del comitè de vaga, representants de la contracta Dalton Audiovisual i directius de l’Ens Públic de Radiotelevisió.

La plantilla d’informatius d’IB3 reclama l’eliminació dels punts “més conflictius” del manual d’organització de Dalton que, segons un comunicat del comitè d’empresa, “impedeixen el normal funcionament de la radiotelevisió”, així com l’aplicació de la pujada salarial del 10% a tot el personal i la internalització del servei. Tant Dalton com IB3 han rebutjat aquestes demandes, denuncien.

“Els treballadors subcontractats d’IB3 defensam que només acabant amb el sistema d’externalització a empreses privades podrem aconseguir millores laborals substancials, evitar la fuita de talent i garantir uns serveis informatius públics i de qualitat, tal com mereixen els ciutadans de les Balears”, assenyalen en un comunicat.

Els serveis mínims acordats entre la plantilla, Dalton, la direcció d’IB3 i la Conselleria de Presidència preveuen aproximadament el 40% del nombre habitual de personal i l’emissió de tots els programes informatius de TV i ràdio per garantir el servei públic, però amb una durada del 50% de l’habitual, i una reducció equivalent dels continguts a les plataformes digitals.