Rafel Puigserver i Ramon Grau, el passat novembre a Palma [foto: AMIC Illes Balears].
D’aquesta manera, es forma una agrupació de 88 mitjans, dels quals 41 són publicacions impreses i 47 mitjans digitals, si bé cada entitat també durà a terme projectes concrets per als respectius associats.
En una primera fase, l’AMIC i Premsa Forana treballaran per establir acords i sinergies amb els mitjans d’informació de l’arxipèlag, la Universitat de les Illes Balears i el Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez, l’Associació de Periodistes de les Illes Balears, Dircom, agències de publicitat, etc. En paral·lel, s’establiran contactes amb entitats més globals com Google Spain per a formació, i l’Associació Europea de Diaris en Llengües Minoritàries i Regionals (MIDAS) i WAN-IFRA per participar en projectes euroregionals i europeus.
Amb aquest acord, ambdues associacions es marquen diversos objectius:
- Ajudar a la professionalització dels mitjans, a la seva digitalització i a tenir una major presència a les xarxes socials.
- Crear un banc de continguts que faciliti la col·laboració entre les redaccions.
- Augmentar les accions de formació i jornades dirigides als mitjans de comunicació.
- Captació de publicitat i continguts patrocinats per als mitjans.
- Incrementar l’oferta de serveis per als associats (banc d’imatges, agències de notícies, controls d’audiència…).
- Potenciar els nous talents creadors de continguts en nous formats i vincular-los als mitjans de proximitat.
El president de l’AMIC Illes Balears, Ramon Grau, i el president de Premsa Forana, Rafel Puigserver, van explicar l’acord en la jornada Noves tendències del periodisme de proximitat i la intel·ligència artificial, celebrada el 22 de novembre a Palma.