Una sèrie de peces sobre casos de pederàstia a l’Església d’Eivissa, de la periodista Laura Ferrer, de Noudiari, ha estat la guanyadora de la setena edició del Premi de Periodisme APIB de l’Associació de Periodistes de les Illes Balears. Ferrer ha rebut 1.700 euros i una escultura de l’artista Maria Genovard.

El segon premi ha estat per un reportatge sobre mules i droga del programa Zoom, dirigit per Jaume Perelló i Emma Socías, de Dalton Audiovisual per a IB3. Mules, el darrer viatge ha estat premiat amb 1.000 euros.

Els accèssits de 500 euros són per a José Miguel López Romero, de Diario de Ibiza, per una sèrie de cinc reportatges sobre l’eutanàsia de Doerte Lebender (en la categoria de premsa escrita); María Ferrer i Luis Ortas, de Cinètica Produccions per a IB3TV, pel reportatge Francisco Lavao: vida i mort del fundador del SYP de la sèrie Història B (televisió); Mamen Municio de Cadena SER per un programa sobre salut mental (ràdio), i Angie Ramón d’Última Hora pel reportatge Los oficios de la muerte (originalitat).

A més, l’APIB ha atorgat mencions especials per tres treballs finalistes: Marta Hierro i Nuria Abad pel reportatge El rei Joan Carles I, mitja vida a Marivent, de MOM Works per a IB3 TV; Jaume Perelló i Emma Socías pel reportatge Fills de la violència, del programa Zoom de Dalton Audiovisual per a IB3 TV, i Juan Sitges per un reportatge sobre camps de concentració de la Guerra Civil i el franquisme del programa Al Dia d’IB3 Ràdio.

L’APIB va lliurar aquest dimarts els premis a l’Hotel GPRO Valparaíso de Palma. En l’acte també es va homenatjar el periodista Miquel Serra, director-editor d’Última Hora.

La presidenta d’APIB, Ángeles Durán, va destacar “l’alta qualitat” dels treballs presentats en “l’edició més competitiva”. Enguany, els Premis APIB han estat els més participatius amb 79 peces periodístiques.