El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha reclamat al Govern i tots els grups parlamentaris un pla d’ajudes econòmiques, condicionades al manteniment dels llocs de treball, que “permeti sobreviure” els mitjans de comunicació de l’arxipèlag. L’organisme ha registrat la petició al Parlament balear.

L’SPIB recorda que la pandèmia del coronavirus ha provocat molts expedients de regulació temporal d’ocupació, cosa que “ha deixat un panorama desolador”. En aquesta línia, adverteix que els mitjans i els seus treballadors “s’enfronten a un futur encara més incert” quan s’aixequin els ERTO.

Per pal·liar les conseqüències que pot tenir el final dels ERTO i ajudar a la “supervivència” de les empreses periodístiques de les Illes Balears, el Sindicat demana als partits parlamentaris que “contribueixin a cercar solucions” per al sector i la “promoció de mesures concretes”. A més, remarca que les ajudes han d’estar condicionades al manteniment de l’ocupació.

“Ara més que mai, els periodistes són imprescindibles per a una societat democràtica cada vegada més necessitada d’informació veraç, contrastada i precisa. Les institucions públiques mateixes són cada vegada més conscients que la informació professional de qualitat és la millor defensa davant el perill de les fake news”, defensa l’SPIB.