El diputat de Més per Mallorca, Joan Mas ‘Collet’, ha instat el director general de l’Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, a recuperar les desconnexions insulars d’IB3 TV. “No entenem la ràdio i televisió pública d’una altra manera”, va emfatitzar divendres en la comissió de control al Parlament.

“Trobam a faltar una informació local i insular, més territorialitzada i arrelada als nostres pobles”, va dir a la cambra, on va defensar la informació de proximitat com la vertadera raó de ser de la ràdio i televisió públiques.

En aquest context, el diputat de Més per Mallorca va lamentar que en els darrers anys –coincidint amb el pas de la televisió analògica a la digital– IB3 “ha retrocedit en allò que podríem considerar com a informació local”. La televisió va deixar enrere les desconnexions insulars al·ludint a raons tècniques, tot i que ha recuperat les de ràdio.

Així, ‘Collet’ va reclamar la millora de les condicions tècniques de difusió actual per recuperar les desconnexions insulars de televisió. En un món globalitzat “hi ha moltes informacions que acaben menjant-se l’espai als informatius i allò que passa a casa nostra perd pes i presència. Hi ha coses que si no les conta IB3, no les explicarà ningú”, va subratllar.