El senador Vicenç Vidal, de Més per Mallorca, ha instat el director de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, a cobrir les places vacants de redactors de les Pitiüses i Menorca. Ho va plantejar dimecres durant la comissió mixta de control parlamentari de RTVE, on va preguntar per què des de 2007 les unitats territorials de RTVE a Menorca i Eivissa i Formentera no tenen redactors.

Vidal troba sorprenent que, “en un moment en què es reivindica la informació de proximitat amb el món rural o en casos com el volcà de La Palma”, les Pitiüses i Menorca “estiguin abandonades sense figura d’informador/redactor des de fa quasi 15 anys”.

El senador ecosobiranista considera “demencial” que Pérez Tornero respongui “de forma vague i inconcreta” i “posant el coneixement del català a les oposicions com a excusa perquè les figures de redactor a Eivissa/Formentera i Menorca quedessin vacants ja des de 2007”.

A més, Vicenç Vidal va alertar de la possibilitat que l’Informatiu balear de TVE “sigui cada vegada més un informatiu mallorquí que giri l’esquena a Menorca, Eivissa i Formentera”.

Vidal també va recordar a PérezTornero les protestes sindicals de SI i la UGT sobre “la possibilitat d’un col·lapse important de representació en els centres i unitats territorials de l’estructura de RTVE d’arreu de l’Estat”.