El portaveu de Més per Mallorca al Parlament balear, Miquel Ensenyat, ha demanat al director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, implementar mesures d’accessibilitat de subtitulació, audiodescripció i llengua de signes a les emissions d’IB3 Televisió.

“IB3 és l’única televisió autonòmica de l’Estat que no té encara que sigui un informatiu en llengua de signes. No podem permetre que IB3 continuï amb les pràctiques contràries a la normativa vigent”, va denunciar dijous durant la comissió de control de l’ens.

L’aplicació de la llengua de signes la fixa des de 2013 la Llei General de la Comunicació Audiovisual, que és d’obligat compliment per part dels prestadors de titularitat pública i privada que emeten en obert al territori espanyol, remarquen des de Més.

Ensenyat va recordar que la legislació estatal marca com els canals de servei públic tenen l’obligació de subtitular un mínim del 90% del contingut, així com d’incloure mesures d’audiodescripció i llengua de signes en almenys deu hores a la setmana del total de programació emesa.

Aquesta llei, ara en tràmit d’actualització, preveu augmentar les hores setmanals fins a 15 en programes de màxima audiència. “Malauradament, la Llei general del sector audiovisual de les Illes Balears no és tan ambiciosa i redueix els paràmetres al 75% de subtitulació i a tres hores setmanals de llengua de signes i audiodescripció”, va destacar el portaveu ecosobiranista.