Ona Mediterrània (al 88.8 de la FM) va encetar dilluns la nova programació 2020-2021. És la vuitena temporada des que es va fundar a finals de 2012. Ho fa mantenint la programació de la temporada passada amb l’horitzó de superar els 20.000 oients diaris.

“Ona Mediterrània manté la voluntat de servei públic i amb l’ambició de ser una emissora de ràdio en català, plural, centrada en Mallorca i oberta al món”, assegura el seu director, Tomeu Martí, a Comunicació 21.

Toni Rotget lidera el matí radiofònic amb el programa Bon dia (8-11 h), que incorpora un nou espai dedicat al poble sahrauí, amb l’objectiu de trencar el mur de silenci que els grans mitjans de comunicació han construït entorn del conflicte polític, humanitari, i de drets humans del Sàhara Occidental. El crepuscle encén estels, de Pere Estelrich (21-22 h), es manté com un dels programes punters de l’emissora.

Una de les novetats és el programa Enfolkats (dijous, de 18 a 19 h), dedicat a la cultura popular balear. Ivan Gaia es dedicarà a donar veu a colles geganteres, associacions i colles de dimonis de les Illes Balears.

Martí subratlla que “Ona Mediterrània té com a prioritat ajudar la indústria cultural del país, donar veu a les associacions i moviments socials positius i propositius, i que expliqui i valori l’actualitat amb una visió mallorquina, crítica i lliure”.

El segell Associació Ona Mediterrània integra Ona Mediterrània, dBalears i la revista L’Estel.