El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha deixat amb un pam de nas els periodistes en una roda de premsa a Palma i no ha donat l’oportunitat de rebre cap pregunta per part dels mitjans de comunicació, després d’una visita a una empresa industrial de Marratxí.

Aquest fet ha provocat un seguit de crítiques dels principals col·lectius de periodistes de de l’arxipèlag a través de les xarxes socials. Així, des del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears titllen la negativa de Sánchez com “una mostra de manca de transparència i respecte a la nostra feina”. Una piulada que també ha compartit l’Associació de Periodistes de les Illes Balears.

“Roda de premsa sense concedir preguntes als periodistes”, explica Xisco Umbert, dels serveis informatius de Telecinco. “Recorda el plasma de Rajoy”, ha reblat.

En la seva visita, el president espanyol ha anunciat que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat de 2023 incorporarà noves deduccions fiscals específiques per a les Illes dins del Règim Especial de les Balears, i també inclourà 20 milions d’euros per al tramvia de Palma.