La periodista Sabrina Vidal, del diari Última Hora, ha guanyat la tercera edició del Premi de Periodisme #InfermeriaVisible en la categoria de premsa escrita. Per la seva part, la d’audiovisual ha quedat deserta per manca de candidatures. El guardó l’atorga el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears i està dotat amb 1.000 euros per a cada categoria.

Vidal ha estat premiada per l’entrevista a l’excoordinadora del programa Nursing Now i actual degana de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de les Illes Balears, Cristina Moreno, publicada el 27 de gener amb el títol “Hay que romper la brecha de género en la toma de decisiones”.

El jurat ha considerat que aquesta peça és especialment rellevant en un any en què el Nursing Now havia de ser protagonista, tot i que la pandèmia ha alterat aquests plans. A més, posa de rellevància la bretxa de gènere, a la qual s’enfronten les infermeres per la seva condició majoritària de dones.

L’objectiu del guardó és fomentar i reconèixer la tasca dels periodistes que donen visibilitat a les infermeres a les Illes Balears mitjançant peces informatives o reportatges que presentin i acostin a l’opinió pública la professió en algun dels seus àmbits d’actuació (assistència, docència, investigació, gestió).